Sunday, September 13, 2009

Програма на МОТ 2009

Млад Отворен Театар оваа година се случува по 34-ти пат. Ќе се отвори со претставата Касандра, на 19ти септември, и ќе заврши на 25ти со Едип. Во случај да не прочитавте, оваа година ќе гостува австриски театар кој има подготвено претстава за монструмот Фрицл... претставата била забранета... тоа веројатно значи дека е добра :)
И игра на 24ти во МКЦ....
Уживајте во театарот...
И повелете програмата...19.09 (сабота) - КАСАНДРА
20.00 часот
МКЦ
режија: Слободан Милатовиќ
Улоги: Сенка Булиќ, Тихана Чулафиќ, Јована Стипиќ, Нико Горшиќ, Љубо Џурковиќ, Слободан Милатовиќ, Дамир Домитровиќ Кос, Шукрија Жути Серхарлиќ20.09 (недела) - КАЛИГУЛА
19.00/22.00
МКЦ
сценска верзија и режија: Јавор Грдев
улоги: Димо Алексиев, Даниела Викторова, Стојан Радев, Никола Мутафов, Михаил Мутафов, Симеон Љутаков, Владислав Виолинов, Пламен Димитров, Гергана Христова, Росица Дичева, Гергана Арнаудова21.09 (понеделник) - КРЕВКО
20.00
МКЦ
режија: Матјаж Пограјц
улоги: Неда Р. Брич, Себастијан Каваца, Јања Мајзељ, Марко Млачник, Матеј Рецер, Катарина
Стегнар, Маринка Штерн


22.09 (вторник) - ПАНТАГРУЕЛ
20.00
МОБ
режија: Силвио Пуркарете
улоги: Марие Кајрол, Кристина Флутур, Диана Фуфезан, Енико Гјоргјиакаб, Офелиа Попии, Миклос Баз, Јозеф Биро, Золт Богдан, Жак Бурко, Флорин Косулет, Арон Димени, Адриан Матиок, Левенте Молнар, Каталин Патру, Лорент Шух, Кристиан Штанца
музичари: Анца Страници, Лора Калина


23.09 (среда) - ЕВИТА
20.00
МКЦ
режија: Сенка Булиќ
улоги: Нина Виолиќ, Јелена Михољевиќ, Дарко Јапељ, Кристијан Белухан, Миро Манојловиќ


23.09 (среда) - ЕСКУРИАЛ

22.00
МКЦ
режија: Ристо Алексовски
улоги: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски


23.09 (среда) - СУМА

22.00
МКЦ
режија: Сото
улоги: Лувиа, Де Села Ајин, Анони Лорент, Лорент, Пикард Чарлс, Даниел Хјубарт, Иан Грал, Лопез Луис, Симон Ауберт, Сото

24.09 (четврток) - ПАНСИОН Ф
20.00
МКЦ
режија: Хубси Крамар
улоги: Тигрите од Есчнапур
Луси Мекивл, Хубси Крамар, Бернд Чарабара,
Хејди Грос, Рената Данингер, Рајнер
Фузгангер, Јулија Карнел, Сандра Крчински,
Ханес Ленгауер, Петер Матејка, Ева Счустер,
Кристијан Штрасер, Ирис Мариа Штромбергер,
Сиги Вејн, Клаус Виндбичлер


24.09 (четврток) - ПРАЗЕН ГРАД

22.00
МКЦ
режија: Андреј Цветановски
улоги: Арџенд Хасани, Берат Сали

25.09 (петок) - ТЕЛЕФОНОТ
12.00
МКЦ
автор на либрето и режија: Боњо Лунгов
автор на импровизирани кукли: Боњо Лунгов, Константин Каракостов
улоги: Aна Левајковиќ, Тања Кочовска, Владимир Лазовски, Предраг Павловски, Драган Довлев, Катарина Илиевска, Винета Дамческа


25.09 (петок) - МАРКИЗА
19.00
Драмски театар
улоги: Искра Ветерова-Славенска, Биљана Драгиќевиќ-Пројковска, Ирена Ристиќ, Гордана
Ендровска, Трајанка Илиева, Калина Наумовска
режија/избор на музика: Звезда Ангеловска

25.09 (петок) - УЧИТЕЛОТ ЏИНОТ
21.00
МКЦ
режија: Деан Дамјановски
улоги: Роберт Ристов, Маја Љутков, Кети Борисовска, Весна Димитровска, Жарко Спасовски, Фаик Мефаилоски, Едмонд Сотир, Љубе Терзијев, Самоил Стојановски, Ѓорѓи Бисерков – Дампе, Александар Ѓеоргиев, Слободанка Чичевска, Кирил Гравчев

25.09 (петок) - ДРУГАТА СТРАНА
21.00
МКЦ
режија: Мартин Кочовски
музика: Фолтин
улоги: Иван Јерчиќ, Илина Чоревска, Огнен Дранговски, Стефанија Зисовска, Петар Арсовски, Јоана Поповска, Висера Бендевска, Александар Лозановски


25.09 (петок) - ЕДИП

22.30
МКЦ
режија: Златко Славенски
улога: Ѓорѓи Јолевски

1 comment:

  1. ke ima li ovaa godina od blok kartite za site pretstavi?

    ReplyDelete